#59

2012/04/03

Var: Paris
Distans: Paris-Nice Etapp 1
Medverkande:
Andy Schleck, Bradley Wiggins, Gustav Larsson mfl

Beskrivning:

Ok, här kommer en liten minirapport från dagens etapp av Paris–Nice. Jag (Carl) är ju trots allt TTs korre här nere och tar mitt ansvar.

Jag tog RER pendeltåget ut till ändhållplatsen på linje B och kom fram till Saint-Rémy Les Chevreuse, dagens målgång. En pytteliten by efter alla förorter, bara 45 min från Paris centrum och det känns verkligen landet.

Massa råddande och inget vidare att kolla på här, mest fixande med tvbussar, kravallstaket osv. Klockan var 11 och första start var 12.15. Jag fick höra att det gick en shuttlebus som bara tog 10 min till startstaden Dampierre-en-Yvelines så jag hoppade på den direkt.
På bussen var det bara cykelnördar och tyst, lite tryckt stämning. Jag började prata cykel med en gubbe som bjöd på bon-bons och hela bussen lyssnade. Han frågade om det fanns nån svensk med och jag sa att jag inte var säker men att Gustav Larsson borde vara med. Han tipsade om att promenera tillbaka till målgången under loppet eftersom själva loppet bara var 1 mil.

Shuttlebussen släppte av oss mitt i karavanen där alla lagens cykelbussar stod parkerade och framför varje buss stod tempohojjar och trainers för cyklisterna att värma upp. Så jag vandrade runt och spotade cyklister; Hushovd, Burghardt, Leipheimer, Tony Martin, Voekler, Taaramae, Casar var några. Inte så mycket publik som störde och de satt med musik i lurar och värmde och fokuserade bakom ett rep som avgränsade mot oss. Vacansoleil hade gömt sina åkare bakom bussen, men jag hittade dem och fan-snackade snabbt med larsson som satt ensam och nötte. Eller såhär, jag sa bara kör hårt idag och han svara -ska bli! he he

Andra grejer som hände under dagen var:
• Alexandre Geniez, dagens första åkare var tvungen att byta ut sin hoj precis innan start och fick köra hela loppet på sin linjecykel. Seeegt.
• Gerain Thomas ramlade när han cyklade upp på startrampen.
• Jonathan Vaughters, teamchef för Garmin Cervelo stod ensam och blev lite paff när jag började mata honom med frågor och sen tog en bild mot en gammal mur.
• En BMC cyklist krockade med ett barn som sprang över vägen i den branta backen. Stackars lillkillen grät massor, men allt hade gått bra. Det var mer lite jobbigt än ont.
• Gustav Larsson log till när vi hejade till på honom i backen på svenska.
• Okänd Euskatel cyklist vurpade i rondellen.
• BomBom flög förbi i nedförsbacken, såg bra ut.
• Luis Leon Sanchez mfl fin-cyklandes tillbaka utan hjälm till starten/bussen efter loppet.

Jag hann inte tillbaka till målgång innan de sista åkte förbi, så jag ställde mig i en lite våt läskig högersväng när Brajkovich, Wiggins och Martin drog förbi bara några cm ifrån oss i sakta mak.

När jag kom tillbaka visste jag fortfarande inte vem som vunnit och alla fans stod utanför dopingkontrollvagnen när jag sprang på cykelgubben från shuttlebussen och han log och skrek larsson, medans jag sakta började inse vem som segrat.
logo transplogo2